Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Νέα μας

Ένταξη της Πράξης «Καινοτόμες ψηφιακές δράσεις για την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του Μουσείου Φαλτάϊτς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ αποφασίζει την Ένταξη της Πράξης «Καινοτόμες ψηφιακές δράσεις για την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του Μουσείου Φαλτάϊτς» με Κωδικό ΟΠΣ 5093090 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο)». 

Περισσότερα...

«Καινοτόμες ψηφιακές δράσεις για την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του Μουσείου Φαλτάϊτς»

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΑΛΤΑΪΤΣ»

Περισσότερα...

Προκήρυξη σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές δράσεις για την ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του Μουσείου Φαλτάϊτς»

Υπηρεσίες τεχνολογίας των πληροφοριών: παροχή συμβουλών, ανάπτυξη λογισμικού, Διαδίκτυο και υποστήριξη.

Περισσότερα...

Παρουσίαση του βιβλίου "Πώς απέθανεν η Μικρά Ασία" στη Νίκαια

Η Αδελφότητα Βιθυνών και το Μουσείο Φαλτάϊτς σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Κ. Φαλτάϊτς: Πώς απέθανεν η Μικρά Ασία", την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00, στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Περισσότερα...

Πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου «Πώς Απέθανεν η Μικρά Ασία»

Το Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου Κ. Φαλτάϊτς: «Πώς απέθανεν η Μικρά Ασία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα «Γιώργος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Περισσότερα...

Κ. Φαλτάϊτς: «Πώς Απέθανεν η Μικρά Ασία»

Μια επετειακή έκδοση του Μουσείου Φαλτάϊτς για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πώς φτάσαμε από τον ξέφρενο ενθουσιασμό της εκστρατείας για την απελευθέρωση των αλύτρωτων αδελφών στην Μικρά Ασία και την υλοποίηση της «Μεγάλης Ιδέας», στο θρήνο της καταστροφής της Σμύρνης και της οριστικής απώλειας της Ανατολικής Θράκης;

Περισσότερα...

13ο Διεθνές Σεμινάριο-συνάντηση για το ρεμπέτικο τραγούδι (17-24 Ιουλίου 2022)

Αγαπητοί φίλοι/ες

Το Διεθνές σεμινάριο-συνάντηση για το Ρεμπέτικο θα πραγματοποιηθεί 17-24 Ιουλίου 2022 στην όμορφη και φιλόξενη Σκύρο.

Υπεύθυνος των μουσικών μαθημάτων είναι ο μουσικός Σπύρος Γκούμας και οργανωτικός υπεύθυνος ο Γιώργος Μακρής. Αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή -όπως πάντα- το Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, το ΠΕ.Α.Π του Δήμου Σκύρου, η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία (ΣΝΕ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκύρου «Ανεμόεσσα» (πρώην ΣΣΟΠΠΑ) και η τοπική κοινωνία, που μας καλοδέχονται στους φιλόξενους χώρους τους για να αρμενίσουμε όλοι μαζί στο όμορφο ταξίδι της λαϊκής μας μουσικής.

Περισσότερα...

12ο Διεθνές Σεμινάριο-συνάντηση για το ρεμπέτικο τραγούδι (18-25 Ιουλίου 2021)

Αγαπητοί φίλοι/ες

Μετά τη δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο, που δημιούργησε η υγειονομική κρίση λόγω πανδημίας και μας υποχρέωσε να αναβάλουμε το περσινό Σεμινάριο-Συνάντηση για το ρεμπέτικο, αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε στο αγαπημένο μας νησί για να ανταλλάξουμε χαμόγελα, προσδοκίες για ένα αισιόδοξο μέλλον και να χαρούμε τη μουσική μας στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Περισσότερα...

The Chronicle of the Spanish Flu on Skyros

We are happy to announce that Kostas Faltaits’ book about the Spanish Flu of 1918 on Skyros is now available in English!

Under the title “The Chronicle of the Spanish Flu on Skyros”, the book that was first published in Greek in 1919, describes the devastating effects of the pandemic that decimated the island’s population in 1918.

Περισσότερα...

Στο φως άγνωστα ντοκουμέντα για την Ελληνική Επανάσταση και τη Φιλική Εταιρεία

Ανέκδοτα ντοκουμέντα από το αρχείο του, που αφορούν τόσο στη δράση της Φιλικής Εταιρείας και των Φιλικών, όσο και στη σχέση τους με το νησί της Σκύρου, παρουσίασε το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς στη διαδικτυακή διάλεξη που οργάνωσαν στις 18 Μαρτίου οι Φίλοι του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Διαδικτυακές Συναντήσεις- Μάρτιος 2021».

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικός Διαφωτισμός και Φιλική Εταιρεία, μέσα από τα αρχεία του Μουσείου Φαλτάϊτς», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η διευθύντρια του Μουσείου και ιστορικός κα. Αναστασία Φαλτάϊτς, παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό έγγραφα που μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ εκτεθεί δημοσίως.

Περισσότερα...