Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Νέα μας 10 χρόνια σεμινάρια-συναντήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι στη Σκύρο

10 χρόνια σεμινάρια-συναντήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι στη Σκύρο

Εορτάζοντας την από την UNESCO ένταξη του ρεμπέτικου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρονών ανελλιπούς παρουσίας του σεμιναρίου- συναντήσεων για το Ρεμπέτικο στη Σκύρο συναντηθήκαμε στις 17 Μάρτιου 2018 στο Underflow Record Store & Art Gallery.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, φίλοι/ες που αγαπούν το ρεμπέτικο και φίλοι του Μουσείου μας, αλλά κ της Σκύρου γενικότερα, σε μια τιμητική βράδια συνοδεία οργάνων, βεβαίως, βεβαίως.

Την οργάνωση της βραδιάς επιμεληθήκαν η Ομάδα του Ρεμπέτικου, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μ& Α Φαλτάϊτς υπό την αιγίδα του ΠΕ.Α.Π Δήμου Σκύρου. χαιρετισμό με σύντομες ομιλίες απεύθυναν οι:

Γιώργος Μακρής-Σπύρος Γκούμας: 10 χρόνια ρεμπέτικο και συναντήσεις στη Σκύρο.

Άννα Φαλτάιτς (Αντιπρόεδρος Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μ& Α Φαλτάιτς): «Κωνσταντίνος Φαλτάιτς και ρεμπέτικο τραγούδι».

Μάνος Οικονομάκης (στέλεχος του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μ&Α Φαλτάιτς): «Δράσεις του Μουσείου Φαλτάϊτς».

Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Δήμαρχος Σκύρου.

Σταυρούλα-Βίλλυ Φωτοπούλου, Ιστορικός – Λαογράφος Διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΥΠ.ΠΟ.Α και Μάρα Καλοζούμη Αρχαιολόγος, Υπάλληλος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, ΥΠ.ΠΟ.Α: «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Το παράδειγμα της ένταξης του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ενώ υπήρχε παράλληλα έκθεση με αυθεντικές παρτιτούρες της εποχής τραγουδιών του πρωτοπόρου για την αναγνώριση του μουσικού αυτού είδους δημοσιογράφου και συγγραφέα Κων/νου Φαιλτάϊτς.

Στους συντάκτες του φακέλου προς την UNESCO δωρίθηκε από το Μουσείο μας άλμπουμ με κάποιες από τις παραπάνω αναφερόμενες παρτιτούρες σε φωτογραφική ανατύπωση , αναμνηστικό του γεγονότος αλλά και τις βραδιάς , τυπωμένο σε μόλις 10 συλλεκτικά αντίτυπα!


Ο δήμαρχος της Σκύρου κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης


Οι Σπύρος Γκούμας και Γιώργος Μακρής