Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Νέα μας 3η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και η τελετή αποφοίτησης

3η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και η τελετή αποφοίτησης

Στο Μουσείο Φαλτάιτς ολοκληρώθηκε η 3η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και η τελετή αποφοίτησης των Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ανακοινώθηκε νέα εκπαιδευτική δράση σε ετήσια βάση για τους πολίτες της Σκύρου. Δωρεάν πρόγραμμα "Εισαγωγής στην Ψυχολογία και την Προπονητική Ζωής".

Στο μαγικό περιβάλλον του Μουσείου Φαλτάιτς στον υπαίθριο χώρο της προτομής του Κωνσταντίνου Φαλτάιτς, με θέα την απέραντη ακτή της Σκύρου, έγινε η τελετή αποφοίτησης των φοιτητριών και των φοιτητών της Ακαδημίας Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών 2018, του μόνιμου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συνδιοργανώνει με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου από το 2016 στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Δημόσιων Φορέων!

Για πρώτη φορά εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου φιλοξενήθηκε εκτός των ορίων του Λιμένα της Λιναριάς, σε ένα εμβληματικό χώρο για τη Σκύρο, το Μουσείο Φαλτάιτς! Γεγονός που φόρτισε ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα και η συγκίνηση των διοργανωτών και των παρευρισκομένων ήταν ιδιαίτερα έντονη!

Στην τελετή απονεμήθηκαν τα διπλώματα των φοιτητών/τριών που παρακολούθησαν την φετινή Ακαδημία.

Η τελετή αποφοίτησης πλαισιώθηκε από ομιλίες που εκφώνησαν η κα Αναστασία Φαλτάιτς και η κα Μαρία Καραμπίνη ως εκπρόσωποι του Μουσείου Φαλτάιτς, η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας κα Κωνσταντίνα Σκαναβή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Ευστράτιος Παπάνης και ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου κος Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Παράλληλα προβλήθηκαν θεματικά video του προγράμματος "Skyros Project" και της Πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διενεργείται από το 2015 κάθε καλοκαίρι μέχρι σήμερα στο πολυβραβευμένο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου.

Θετική έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η ανακοίνωση του Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κου Ευστράτιου Παπάνη για την διενέργεια στο Μουσείο Φαλτάιτς, ετήσιου δωρεάν προγράμματος Εισαγωγής στην Ψυχολογία και την Προπονητική Ζωής για τους πολίτες της Σκύρου!!!

Επικοινωνία