Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Νέα μας Ξένοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τον Σκυριανό πολιτισμό

Ξένοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τον Σκυριανό πολιτισμό

Στο όμορφο νησί της Σκύρου φιλοξενήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου τρεις δημοσιογράφοι σημαντικών ξένων μέσων ενημέρωσης, προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς. Ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημεία ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος.

 

Στο όμορφο νησί της Σκύρου φιλοξενήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου τρεις δημοσιογράφοι εκπροσωπώντας σημαντικά ξένα μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι Elisa Hubel (Griechenland Zeitung), Kay Muehlmann (Weiner Zeitung) και Ilan ben Zion (Times of Israel) ήρθαν στο νησί μας προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς.

Κατά την τριήμερη διαμονή τους ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημεία ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος της Σκύρου. Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαμαρίου και το αρχαίο λατομείο στην περιοχή Πουριά, στο κάστρο της Σκύρου, στο αρχαιολογικό μουσείο και στο ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Μάνου & Αναστασίας Φαλτάϊτς και τον περιβάλλοντα χώρο του, στο μνήμα του Rupert Brooke, καθώς και στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, της Κυρα- Ψωμούς, της Αγίας Τριάδας, της Παναγίας Κ'τσού και στα μοναστήρια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου.

Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως δημιουργούνται τα περίφημα σκυριανά κεραμικά και ξυλόγλυπτα στα εργαστήρια των κ.κ. Σταμάτη Φτούλη και Λευτέρη Αυγοκλούρη και ξεναγήθηκαν από την λαογράφο κα Αλίκη Λάμπρου στο εργαστήριο του αδελφού της, του Σκυριανού γλύπτη και ζωγράφου Γιώργου Λάμπρου.

Επίσης, περιηγήθηκαν στις φυσικές ομορφιές του βόρειου και νότιου τμήματος του νησιού, ενώ στο Κτήμα Μουριές πληροφορήθηκαν για το περίφημο Σκυριανό αλογάκι.

Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την ανεπιτήδευτη φιλοξενία και ζεστασιά των Σκυριανών, την εντυπωσιακή ιστορία και λαογραφία του νησιού, το φυσικό κάλλος τόσο του πράσινου, βόρειου μέρους του νησιού, όσο και του βραχώδους νότιου, καθώς και από τα νόστιμα φαγητά που γεύτηκαν.

Σημείωσαν, δε, την έκπληξή τους για το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρονται για τους επισκέπτες του νησιού, χειμώνα και καλοκαίρι.

Την ξενάγηση των δημοσιογράφων στο νησί ανέλαβαν η κα. Μαρία Αθανασιάδου και ο κ. Niko Sikkes, στον αρχαιολογικό χώρο Παλαμαρίου ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κα. Ευγενία Αραμπατζή και στο Μουσείο Φαλτάϊτς από τον κ. Μάνο Οικονομάκη.

Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Νεφέλη, ενώ γεύματα προσέφεραν ,το εστιατοριο του ξενοδοχειου Νεφελη ,ο Ασημενός, οι Μουριές και το Ιβιλάϊ. Στις αεροπορικές μετακινήσεις η συμβολή της Aegean ηταν όπως παντα πολύτιμη ενώ τις μετακινησεις στο νησι πραγματοποίησε το ξενοδοχειο Skyros Palace .

Επικοινωνία