Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τα Νέα μας «Ο Ταπεινός Παράδεισος» της Ευγενίας Κουμάνταρου στο Μουσείο Φαλτάϊτς

«Ο Ταπεινός Παράδεισος» της Ευγενίας Κουμάνταρου στο Μουσείο Φαλτάϊτς

Η φωτογραφική έκθεση της Ευγενίας Κουμάνταρου με τίτλο «Ο Ταπεινός Παράδεισος» φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι, από τις 15 Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου στο Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς στη Σκύρο. Πρόκειται για μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών εξαιρετικής αισθητικής και αισθαντικότητας, που αποτυπώνουν όχι μόνο το τοπίο αλλά και την ψυχή της Τήνου, την απλότητα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων εκεί, αλλά και το βάθος της.

coumantaros humble paradise

Η φωτογραφική έκθεση της Ευγενίας Κουμάνταρου με τίτλο «Ο Ταπεινός Παράδεισος» φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι, από τις 15 Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου στο Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς στη Σκύρο.

Πρόκειται για μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών εξαιρετικής αισθητικής και αισθαντικότητας, που αποτυπώνουν όχι μόνο το τοπίο αλλά και την ψυχή της Τήνου, την απλότητα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων εκεί, αλλά και το βάθος της.

Η ειδική ματιά, αλλά και ο ξεχωριστός ψυχισμός της δημιουργού των φωτογραφιών αυτών την έχουν οδηγήσει στην αποτύπωση μιας καθημερινότητας τόσο απλής αλλά και αρχέγονης που παραπέμπει στη μακαριότητα των χαμένων παραδείσων.

Η έκθεση, αφού παρουσιάστηκε από το 2008 μέχρι και σήμερα, σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, τώρα παρουσιάζεται στο Μουσείο Φαλτάϊτς, στη Σκύρο, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που διέπει το Μουσείο αυτό, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, στην αναζήτηση της κοινής καταγωγής και της συγγένειας των κανόνων που διέπουν τη ζωή των ανθρώπων των παραδοσιακών κοινοτήτων.

Η έκθεση λειτουργεί, καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου: 10.00-14.00 το πρωί και 18.00-21.00 το απόγευμα.
Διάρκεια έκθεσης: 15/6/2017 – 31/8/2017

Επικοινωνία