Δραστηριότητες
Θέατρο και Άλσος
theatro

Την περίοδο 1987-1992 διαμορφώνονται οι χώροι του άλσους του Μουσείου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων, αλλά και του υπαίθριου πρωτοαρχαϊκού τύπου θεάτρου του, για την οργάνωση πρωτοποριακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σ' αυτό, βασισμένων στην Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Το υπαίθριο λίθινο θέατρο

Το υπαίθριο λίθινο πρωτοαρχαϊκού τύπου λίθινο θέατρο δημιουργήθηκε από το Μάνο Φαλτάϊτς, έχοντας όραμα να καταστεί ο χώρος αυτός κέντρο πνευματικό και πολιτιστικό όχι μόνο για τη Σκύρο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το θέατρο αυτό, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα από πλευράς αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας, αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα του άλσους του μουσείου, έκτασης οχτώ στρεμμάτων.

Τούτος ο χώρος, παίζει πρωταρχικό ρόλο στις στα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνονται, και δίνει τη δυνατότητα της πραγματοποίησης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάθε μορφής (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις κλπ. και κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση).

Το θέατρο, μαζί με το άλσος, αποτελούν τον κύριο πολιτιστικό άξονα της Σκύρου, με διεθνή ακτινοβολία και στους χώρους του υλοποιείται το ετήσιο Φεστιβάλ Σκύρου που οργανώνεται από το 1993 από το Μουσείο, καθώς και άλλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Άλσος

Το άλσος έκτασης οχτώ στρεμμάτων βρίσκεται, μαζί με το μουσείο, στην πλαγιά του λόφου που εκτείνεται στο βορειοανατολικό άκρο της πόλης της Σκύρου και είναι φυτεμένο με οπωροφόρα δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.

Στο άλσος υπάρχουν, εκτός από το θέατρο, υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε μεμονωμένα για την υλοποίηση διάφορων προγραμμάτων, είτε για την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος με συνδυασμένες δράσεις.

Παράλληλα, ο ευρύτερος χώρος του άλσους χρησιμοποιείται σαν ενιαίο συγκρότημα για πολύ μεγάλες διοργανώσεις, που υλοποιούνται σε συνεργασία μεταξύ φορέων και δικτύων εθνικού, πανευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου (φεστιβάλ με κίνηση πλήθους, συναυλίες, πολιτιστικές κατασκηνώσεις, συναντήσεις καλλιτεχνικού μαραθώνιου κλπ.).

Επίσκεψη
στο Μουσείο

Καθημερινά: 10.00 - 14.00
Τελευταία είσοδος: 13:30
Παλαιόπυργος, Σκύρος 34007
Τηλέφωνα επικοινωνίας